Cucina Greca

Melomakarona: Un dolce tipico greco natalizio

Καλή επιτυχία...

Melomakarona online



 ΥΛΙΚΑ μείγμα 1:
400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. σπορέλαιο
180 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
2 - 3 κ. γλυκού κανέλα
1/4 κ. γλυκού σόδα
2 πορτοκάλια ξύσμα

ΥΛΙΚΑ μείγμα 2:
1000 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι:
500 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. μέλι
3 στικ κανέλας
3 ολόκληρα γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 3 - 4 ώρες πριν αρχίσουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει. Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλό. Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος 2 και ανακατεύουμε πολύ απαλά για πολύ λίγο για να μη κόψει το μείγμα. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι που να τραγανήσουν. Πετάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε, μελώνουμε και ρίχνουμε τα καρύδια.



La cucina greca Online

Argiro La cuoca greca


Nessun commento:

Posta un commento